For to år siden gik det galt. Vi var i Las Vegas og besluttede, at 4. juli i den by nok var lidt for meget voksenfest, så vi kørte til Californien. Vi besluttede at en by ved havet nok bød på den bedste fejring og for at turen ikke skulle blive for lang, så valgte vi Monterey, der lå i lige linje med vores mellemstop i Seqiua National Park.

Det skulle vi så ikke have gjort. Monterey er en dejlig by, som vi da også endte med at besøge to gange. Men det er et af de få countys, der helt har forbudt fyrværkeri. Ikke blot det private men også byernes show. Vi ankom om eftermiddagen, og da vi gik ud for at opleve byen og 4. juli, var alle andre gået hjem. Vi havde betalt ekstra for havudsigt og fra den, kunne vi svagt se fyrværkeriet i Santa Cruz på den anden side bugten.

Den fejl ville vi ikke begå igen, så vi indlogerede os på InterContinental Miami med udsigt til Bayfront Park, hvor vi vidste, der ville blive fyrværkeri. Således ville vi være sikre på, at vi stadig kunne se det, hvis ungerne var for jetlaggede til at holde sig oppe. Det viste sig at være en god idé, Fra vores værelse kunne vi se, hvordan trafikken var fuldstændig lammet på vej væk.

Men før fyrværkeriet tog vi ud til Key Biscayne for at se paraden, og allerede her fik vi mere 4. juli-stemning end hele sidste gang samt en mindre overdosis USA. Den lokale ejendomsmægler- og hundefrisørsponsorerede parade startede selvfølgelig lige med en F-16-overflyning i 300 meters højde, og så var der ellers floats, brandmænd, lokalt politi, hyldest til veteranerne og en hel masse marching bands fra Baltimore