Endnu en opdatering med en masse billeder og ikke så mange ord, men San francisco har holdt os travle, så selvom der er godt stabilt internet, så kniber det efter aftenens svømmetur i poolen med at finde energien til at skrive langt.

Vi havde oprindeligt planlagt tre nætter i Grand Canyon, som vi så reducerede til to. Siden fortalte amerikanere os, at havde vi ikke planer om at gå ned i dalen, så var én dag nok. Turen ned tager under en time… det er opstigningen, der tager en dag. Park Rangerne anbefaler ikke, at man gør det samme dag – selvom det er, hvad Gitte gjorde for cirka 17 år siden. Jeg ville gerne, men må indrømme, at det er jeg slet ikke i form til – og under alle omstændigheder, så ville børnene ikke kunne klare det. Med temperaturer på omkring 46 grader var der slet ingen tvivl, vi skulle ikke vandre – det endte med én gåtur på 2-3 kilometer langs kanten, resten blev i bil.

Vi boede på en primitiv campground, og fordi vi ville se en solnedgang ankom vi i mørke for første gang, men det klarede vi også. Vi var dog glade for, at vi havde bestilt pullthrough og ikke en plads, hvor der skulle bakkes. Og igen er nationalparkerne så tjekkede, at selv om vi afbestilte nat to på dagen, så refunderede de pengene. Grand Canyon var også ekstremt travlt med masser af mennesker, og vi fandt ud af, at Grand Canyon også er drevet af samme hotelfirma som Yellowstone – det giver et lidt mere kommercielt og udbygget resultat end de mere primitive parker, men det er stadig rangerne, der styrer oplysnings- og bevaringsopgaverne. Og selvom der altså var hoteller og tankstationer, så var vores campground ganske primitiv. Der var selvfølgelig bålforbud på grund af tørken… men varmen holdt os også indenfor.

Næste dag kørte vi langs sydkanten og ud af østindgangen, gennem Navajoland igen og kørte således præcis samme vej til Flagstaff, som da vi kom fra Monument Valley. der er ikke mange billeder fra dag to, da en skovbrand – vist nok i New Mexico – gjorde det hele diset.