“Flagstaff, arizona.
Don’t forget winona,
Kingman, barstow, san bernandino.

Won’t you get hip to this timely tip:
When you make that california trip
Get your kicks on route sixty-six.”
(Jeg foretrækker Depeche Modes cover fra B-siden af Behind the Wheel 12″)

Route 66 hører til ‘must do’ på en stor USA-færd bag eget rat, men selvom den klassiske vej kører på tværs af USA, så stødte vi faktisk ikke på den, før Arizona. Men her kørte vi det lille snert fra Flagstaff til Kingman. Nydeligt, men ikke begivenhedsrigt. Bortset fra at vi naivt havde ladet RV’en køre tom i håbet om at fylde den en sidste gang med billigt Arizona-benzin (det kan godt være at benzin er billigt i USA, men vores Ford F4500 var sgu’ forslugen, og når en fuld tank koster i omegnen af $150, så betyder 50 cents per gallon også noget). Det viste sig, at Route 66 på trods af populariteten blandt turister, vitterlig var spøgelsesb yer og souvenirboder. Tre ud af fire tankstationer på vores vej var kun fotogene levn fra fortiden… og den fjerde led af efterveerne fra en lille storm aftenen før og havde ingen strøm på pumperne.

Men vi klarede den til Kingman, hvor vi tankede og dernæst spiste fremragende og billig kødmad på en klichéklassisk retrodiner.

Fra Kingman stod den på ørken og bjerge og en kort afstikker ud på Hoover Dæmningen, men i 47 graders varme, skyndte vi os ind til AC’en og videre til Vegas.