I dag så vi otte blåhvaler. Det er sådan cirka én promille af verdens samlede bestand. Det synes jeg er vildt.

Endnu et kort indlæg, der bryder kronologien, men dagens hvalsafari i Monterey var en af den slags oplevelser, der bare måtte deles. På en lidt kold og diset formiddag så vi otte blåhvaler, fire pukkelhvaler og otte Rissos Delfiner, Derudover så vi fugle, blandt andet to albatroser, havoddere og selvfølgelig masser af søløver.

Vi oplevede ikke, som nogen hvalturister har gjort, at hvalerne kom helt hen til båden for at lege/undersøge. De majestætiske Blåhvaler er vist for fine til den slags, og de pukkelhvaler vi så, havde for travlet med at spise. Vi så en hoppe og plaske, men jeg nåede ikke at få kameraet på den. Men det gør ikke noget, for vi så verdens største dyr.

Bagefter gik turen over Big Sur og generelt bare sydpå at Highway One. Langs stejle klipper, fantastiske vistaer og i et bizart vejr, hvor skyerne lå cirka halvvejs oppe af klippesiderne, så dele af turen var i sollys og andre i tæt tågedis. Heldigvis ikke tåget i et omfang, der var farligt. Der var en lastbil der kørte udover siden på en af vejene (fortæller de på tv, vi så det ikke) og chaufføren døde – men ingen ved hvorfor.

Lige inden vores hotel, så vi en koloni af elefantsæler. Et andet dyr hvalfangerne har nær udryddet, men som fra en lille ø i Baja, hvor den sidste koloni overlevede, er begyndt at sprede sig til resten af kysten igen.